Grywamy Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
ArcaniA Gothic 4
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010   ArcaniA Gothic 4


A więc przeszedłem już w Gothic 4 chociaż gra gothica prawie w ogóle nie przypomina .
Gra ma bardzo ładną grafikę (screen niżej) u mnie działa na full detali , a więc zaczniemy od plusów :
-dobra grafika,
-fabuła może być,
-zadania,misje,
-ścieżka dźwiękowa,
-wyspy(mapa),
-wrogowie.
A teraz minusy :
-wnerwiająca kolizja,
-przyjaciele nie pamiętają niczego z wcześniejszych wersji,
-błędy z wyświetlaniem postaci (czasami),
-występujący błąd na niektórych PC z otwieraniem kufrów w jaskini,
-niektóre animacje są kiepskie ,
-brak reakcji postaci na zadawane ciosy ,
-nikt nie zareaguje jak coś ukradniemy .
Czyli gra traci klimat Gothica , postacie w grze się znają ale nasz bohater jest dla nich obcy .
Ja oceniam tą grę 8/10 ponieważ brakuje dużo rzeczy z wcześniejszych części , fabuła może być .

Arcania 2010-09-25 08-58-41-71.jpg
Plik ściągnięto 60927 raz(y) 1.07 MB

Arcania 2010-09-25 08-55-59-89.jpg
Plik ściągnięto 60923 raz(y) 1018.61 KB

_________________

 
 
 
dawidl9
Nowy

Posty: 7
Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010   


Szkoda, że ja sobie nie pogram w czwartego gothica :(.Gdyby nie wymagania grafiki miałbym duże szanse, że mi pójdzie, ale na GeForce 7600 GT nie idzie grać :(
_________________
Ogórek Kiszony
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Sob 25 Wrz, 2010   


A jak na moim 7300 GT da radę to jakim cudem na 7600 GT nie da rady ile masz pamięci ? ja mam 256.
_________________

 
 
 
Goran 
Moderator
POKER FACE


Pomógł: 1 raz
Posty: 136
Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010   


ja mam 512 mb ramu 3,14 gb procesor. nie wiem czy mi pójdzie... art, powiedz. gothic 3 mi ledwo co poszedł a co dopiero arcania ;/ G3 mi cięło ale cudem dało się grać, teraz arcania, nowa gra, więc się pytam, czy pójdzie czy nie i czy opłaca się ściągać. :-/
_________________
[img]http://www.img96.imageshack.us/img96/9128/tlo23.jpg
[/img]
 
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010   


jaką masz kartę graficzną ? , i z ramem może być kiepsko .
_________________

 
 
 
dawidl9
Nowy

Posty: 7
Wysłany: Nie 26 Wrz, 2010   


O kurde Art.No i Gothic 4 jest niezoptymalizowane.Jak będę miał czas to ściągne :)Chciałbym aby takie wymagania miała pełna wersja, ale TYLKO wymagania :)
_________________
Ogórek Kiszony
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Pon 27 Wrz, 2010   


hmm podejrzewam że jeśli w pełnej poprawią kilka błędów , bo optymalizacja nie jest taka zła ...
To wtedy jest szansa że pełna wersja gry będzie chodzić dużo lepiej , u mnie tak było chyba z crysisem .
Przez to że wiele osób nie jest zadowolone z dema kontynuuję swój patch do ZB , a g3 jak ci chodził i zb ?
_________________

 
 
 
dawidl9
Nowy

Posty: 7
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010   


G3 na full a ZB na najmniejszych bo nawet na średnich miałem ścinkę co pare sekund na kilka sekund.
_________________
Ogórek Kiszony
 
 
Malaczek 
Pomocny użytkownik

Pomógł: 1 raz
Posty: 111
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010   


+ Dobre efekty
+ Jak potwór ma broń może robić bloki

O tym zapomniałeś :D
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Sro 29 Wrz, 2010   


nie zapomniałem wlicza się to do grafiki co do bloków to napisałem wrogowie XD , ale dobrze że wypisałeś ponieważ to naprawdę daje + tej grze . Ja naprawiam ZB dodając nowe questy i zadania , poprawiając dialogi i ostatnio udało mi się do silnika dostać może coś z tego będzie :D
_________________

 
 
 
Goran 
Moderator
POKER FACE


Pomógł: 1 raz
Posty: 136
Wysłany: Sro 29 Wrz, 2010   


BTW. Art, pisz do mnie jak nie będziesz miał pomysłów. Tylko te questy żeby jakieś fajne były XD
_________________
[img]http://www.img96.imageshack.us/img96/9128/tlo23.jpg
[/img]
 
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Sro 29 Wrz, 2010   


w 1 mamy misję zabicie ogromnego potwora , 2 przywódce bandytów i znalezienie złodzieja oraz kilka pobocznych .
_________________

 
 
 
Goran 
Moderator
POKER FACE


Pomógł: 1 raz
Posty: 136
Wysłany: Czw 30 Wrz, 2010   


hmmm... nie będziemy tu gadać, offtop się robi xD założe nowy temat w "zapowiedzi".
bo myślę, że się może przydać, i napiszę swoje pomysły i żeby innni pisali.
_________________
[img]http://www.img96.imageshack.us/img96/9128/tlo23.jpg
[/img]
 
 
 
driver 
Użytkownik
hello world .. hehe


Pomógł: 2 razy
Posty: 50
Wysłany: Sob 02 Paź, 2010   


U ciebie grafa niezła ! ja mam kartę też porównującą do 7300 ale u mnie trochę tnie choć grać się da .
 
 
Goran 
Moderator
POKER FACE


Pomógł: 1 raz
Posty: 136
Wysłany: Wto 16 Lis, 2010   


grałem w Arcanię u kuzyna! Jest superowa. Co prawda przeszedłem tylko kilka początkowych misji w tej wsi, i nie mogłem potem znaleść grzybów dla Orruka. ( TACTICAL FACEPALM ). Ale fajnie się grało. Spoko gra...
_________________
[img]http://www.img96.imageshack.us/img96/9128/tlo23.jpg
[/img]
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: