Grywamy Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyspieszenie Gothic 3 zmierzch bogów
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009   Przyspieszenie Gothic 3 zmierzch bogów


Tutaj napiszę poradnik jak przyspieszyć Gothic 3 zb

1.Można podnieść 2-5 fps programem Optimizer kliknij tutaj
2.lub zmienić w pliku C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\Gothic3ForsakenGods\User.Options.ini
i ustawić
[Options.Details]
Performance=Custom
[Options.Custom]
DistanceHigh=0
DistanceLow=0
ResourceCache=0
ObjectDetails=0
ShaderQuality=1_4
TextureQuality=0
TextureFilter=0
VegetationQuality=0
ShadowQuality=0
PostProcessing=0
DepthOfField=0
Antialiasing=0
tylko jeśli gra zacina na low
i jeszcze
[Options.Video]
Resolution.Width=800
Resolution.Height=600
3.dla zaawansowanych
Program Files\JoWooD\Gothic 3 - Zmierzch Bogow\Ini
plik ge3.ini

[Window]
Right=800
Bottom=600

FpS.Average=25.0
FpS.Min=23.0
FpS.Max=120.0

FpS.Fixed=-3.000000

ObjectDetails.fScreenObjectDistanceCulling_Low=0.005
ObjectDetails.fProcessingRangeFadeOutRange_Low=500.0
ObjectDetails.fRangedBaseLoDOffset_Low=-200.0
ObjectDetails.enuMeshLoDQualityStage_Low=0
ObjectDetails.enuAnimationLoDQualityStage_Low=0

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_Low=42000000
ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_Low=20000000
ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_Low=10000000
ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_Low=10000
ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_Low=10000000
ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_Low=30000000
ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_Low=450000

[Autodetection]
MediumMemoryLimit=500000000
HighMemoryLimit=1500000000
MediumSMLimit=256 ; Shadermodel 2.0
HighSMLimit=768 ; Shadermodel 3.0

to co powyżej nie wpisujemy !!! tylko zmieniamy !!! w notatniku jak napisałem
czyli musimy to znaleźc i zedytować tak jak napisałem

4.Zainstalować na pełną optymalizacje nie koniecznie tylko do gothic
- SP3 do xp
- SP2 do visty
- Net freamwork najnowsza wersja
- visual c++
- najnowszy direct / lub z orginalnej plyty gothic ma dodatkowe pliki

To wszystko .
na pewno pomoże ;)
choćby nawet to tylko niektóre punkty mogą dużo zmienić
róbcie kopie plików

powodzenia.
 
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Sob 14 Lis, 2009   


Testowałem G3ZB hmm dziwne włączyłem debug i mruga 250 POLYS na żółto co gorsze zmniejszyłem grafe na minimum i nadal czyli to wina gry no nie tyle gry co modeli , animacji mają zbyt wiele POLY nawet silnik sobie z tym nie radzi mogli wziąć nowy bo na taki układ trzeba dobrą kartę i szybki procesor dziwiłem się dlaczego gra zacina nawet jeśli mam 55 fps i wyżej wszystko przez ładowanie mapy ;/ moim zdaniem wygląda to tak idziemy nagle mapa się ładuje a my tak jakby mieliśmy pauzę ponieważ w debug mam ciągle ponad 30 fps i nawet jak gra zatnie fps nie spadają podczas ładowania mapy więc zrobiłem jeszcze jeden test by to potwierdzić wrąbałem 200 gości w jedno miejsce no i wtedy już nie było pauzy tylko 10 fps dziwny silnik i w ogóle .
 
 
 
Goran 
Moderator
POKER FACE


Pomógł: 1 raz
Posty: 136
Wysłany: Czw 03 Gru, 2009   


zmieniłem to co napisałeś i nic nie pomogło
nie widze zmiany.
Kompa mam za słabego i tyle, nic na to nie poradze.
_________________
[img]http://www.img96.imageshack.us/img96/9128/tlo23.jpg
[/img]
 
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Czw 03 Gru, 2009   


trudno mi trochę pomogło ale jak nagrywam to i tak muszę zmniejszać bo zacina XD
 
 
 
BytX 
Użytkownik
Hardcore

Pomógł: 2 razy
Posty: 65
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009   


A na zwykłego Gothica 3 zadziała? bo mii się tnie
_________________
http://www.steampowered.com/ati_offer1a/ -Karty ATI
http://www.steampowered.com/nvidia/ - Karty Nvidia

Mój nick- BytX_PL
Ulubiona mapa - dm_runoff
 
 
Art22pl 
Programista


Języki: C++ GML PHP
Pomógł: 5 razy
Posty: 514
Wysłany: Czw 17 Gru, 2009   


Na samym G3 chyba też jeśli masz Frapsa F11 chyba był średni test fps , wyświetla FPS w rogu możesz sprawdzić czy działa ale jeśli ci się będzie chciało . I nie zapomnij o kopiach :)
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: